Descoperire importantă în lupta cu cancerul!

Date:

Share post:

Oamenii de știință de la Universitatea Purdue din Statele Unite au reușit să găsească rețeta ideală pentru un compus anticancerigen, alcătuit numai din plante.

Ei au anunțat că cercetările lor îi vor ajuta să sintetizeze produsul și să fabrice un medicament care este capabil să suprime tumorile canceroase.

Experții au găsit acest compus anticancer în cimbru și oregano, dar adăugarea acestor două plante în dietă nu ajută pentru a obține beneficii semnificative în cazul acestei boli, potrivit India Times.

Cercetătorii de la Universitatea Purdue, West Lafayett, Indiana din Statele Unite, au realizat primul pas către utilizarea acestui compus în produse farmaceutice prin cartografierea căii sale de biosinteză, un fel de rețetă moleculară a ingredientelor.

”Aceste plante de cimbru și oregon conțin compuși importanți, dar cantitatea este foarte mică și extracția nu va fi suficientă. Înțelegând modul în care se formează acești compuși, deschidem calea către ingineria plantelor cu niveluri mai mari sau spre sintetizarea compușilor din microorganisme pentru uz medical”, a spus Natalia Dudareva, profesor de biochimie la Universitatea Purdue.

Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni.

”Este un moment uimitor pentru știința plantelor în acest moment. Avem instrumente care sunt mai rapide și mai ieftine, oferind mai multe informații. Este ca și cum ai privi în interiorul celulei, este aproape de necrezut”, a explicat expertul.

Timolul, carvacrolul și timihidrochinona sunt niște compuși aromatici din cimbru, oregano și alte plante din familia Lamaceae. De asemenea, aceștia prezintă proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii, benefice sănătății.

S-a dovedit că timohidrochinona are proprietăți anticancerigene și este deosebit de interesantă”, a spus Dudareva. Cercetătorii de la Universitatea Purdue au colaborat cu experți de la Universitatea Martin Luther din Germania și Universitatea Michigan, spune ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...