MATERIALE DE CALITATE – CUM LE DEOSEBEȘTI ȘI CUM LE ALEGI?

Date:

Share post:

MATERIALE DE CALITATE – DE CE ALEGI HAINELE DIN ȚESĂTURI NATURALE

Să nu te mire dacă va trebui să scoți din buzunar o sumă mai mare de bani în cazul în care ai pus ochii pe o bluză din bumac, pe un pulover din lână sau pe o eșarfă de mătase. Acestea sunt printre cele mai recunoscute materiale de calitate, chiar de lux, am putea spune și, chiar dacă prețul lor este destul de ridicat și avantajele pe care ele ți le oferă sunt pe măsură.

Bumbacul, de exemplu, este o fibră extrem de versatilă, care se obține fie din catifea, fie din dantelă ori velur. Hainele realizate din bumac pot fi purtate în orice ocazie și pentru o perioadă lungă de timp, chiar în ciuda spălărilor repetate. Vorbim despre un material rezistent, care nu reține mirosurile și nici umiditatea, lucuri care ne oferă un plus de confort de fiecare dată când le purtăm. În plus, acesta reprezintă un material care are grijă de sănătatea noastră, fiind o țesătură hipoalergenică.

CE HAINE SĂ EVIȚI DACĂ VREI SĂ PORȚI MATERIALE DE CALITATE

La polul opus materialelor naturale se situează cele sintetice. Poate cel mai popular dintre ele, dar totodată și cel mai periculos pentru sănătatea noastră este poliesterul. Și, cu toate că acesta prezintă câteva avantaje majore, cum ar fi prețul scăzut, lipsa șifonării sau a decolorării, poliesterul are și o serie de minusuri care nu pot fi trecute cu vederea. În primul rând, acesta lasă o senzație neplăcută asupra pielii, deoarece reține transpirația. De asemenea, articolele vestimentare din poliester pot produce mâncărimi cutanate.

TRUCURI: CUM RECUNOȘTI MATERIALELE DE CALITATE INFERIOARĂ

Dacă până acum am vorbit despre avantajele și dezavantajele materialelor naturale, respectiv ale celor sintetice, este momentul să-ți dezvăluim câteva trucuri despre cum să recunoști hainele de calitate inferioară. Practic, atunci când mergi la cumpărături, evită hainele confecționate din materialele care nu îndeplinesc standardele de calitate. Așadar…
Dacă poți vedea prin material, cel mai probabil ai de-a face cu un obiect de îmbrăcăminte de calitate îndoilenică.

Dacă pereche de jeanși pe care ai probat-o este ușoară și moale, este un semn clar că nu vorbim despre un denim de calitate. Denimul este o țesătură care are un număr mare de fibre pe centimetru pătrat, deci ești mai dens și mai greu.
Dacă materialul este lipit și nu cusut, cel mai bine este să îți îndrepți atenția către alte obiecte de vestimentație. Așa cum este de așteptat, lipirea a două bucăți de material este o operațiune mai ieftină și mai rapidă decât coaserea. Însă, cusăturile rezistă mai bine la purtare, în timp ce lipiturile se pot desprinde rapid. Acest truc este foarte util în cazul genților și al încălțărilor, spune fashionhouse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...