De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică iarna?

Date:

Share post:

Beneficiile nebănuite pe care licoarea din prune le aduce sănătăţii. Ni se transmite constant, pe toate canalele, să ne ţinem departe de consumul de alcool. În acelaşi timp, însă, specialiştii ne vorbesc şi despre beneficiile pe care vinul roşu, berea sau alte băuturi alcoolice le aduc sănătăţii. Pentru că, în cantităţi limitate, alcoolul poate face minuni pentru sănătate.

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică. Şi nu doar vinul roşu şi berea au proprietăţi curative, ci şi ţuica de prune. Aceasta are proprietati de tratare, ameliorare si prevenire a unor boli. În funcţie de concentraţia de alcool, ţuica este obişnuită, cea care are în jur de 24-28 grade, ţuică bătrână de 32-48 grade şi horincă în jur de 50-55 grade. Cert este că nicio ţuică nu coboară sub 24% concentraţia alcoolică.

De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică în timpul iernii. Descoperă beneficiile pentru sănătatea ale acestei licori.

  1. Topeşte grăsimea de pe vase

Consumul unui păhărel de ţuică este recomandat mai cu seamă înainte sau după ce consumăm mâncăruri grase. Licoarea de prune are efect asupra digestiei şi a metabolizării grăsimilor. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit, în ţuica de prune, o enzimă care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Prin urmare, dacă bei zilnic 32 ml ţuică de prună, vei ţine la distanţă bolile de inima cauzate de arteroscleroză.

2. Ţuică fiartă, în zilele friguroase

Un păhărel de ţuică fiartă în care să pui zahăr, o lingură de fulgi de ciocolată sau 2-3 cuişoare şi 2-3 boabe de piper e o adevărată binecuvântare în zilele friguroase. Băutura va pune sângele în mişcare şi va activa funcţiile hepatice şi biliare, fiind indicată în dischineziile biliare, în disfuncţiile ficatului cauzate de slabă irigare cu sânge a acestuia, precum şi în constipaţiile cauzate de alimentaţie.

3. Pe post de aperitiv, ca să ajute la digestie

Un păhărel de ţuică de prune, fiartă sau nefiartă, face adevărate minuni pentru sistemul digestiv. Oprează pentru ţuica slabă şi nu bea mai mult de 50-60 ml (în cazul bărbaţilor) sau 25-35 ml (în cazul femeilor). Atenţie, însă, când o consumi! Nu bea ţuică după cină şi nici înainte sau după micul-dejun! După cină, te-ar putea ajuta să adormi mai repede, dar nu îţi va garanta un somn liniştit. este dovedit că alcoolul perturbă ciclul normal al somnului.

Ideal este să o consumi înainte sau după prânz sau înainte de cină pentru a da un impuls sistemului digestiv, fără să te afecteze în alt mod, spune romaniatv.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...