Cod rutier 2022. Amendă usturătoare dacă ai parbrizul, luneta sau geamurile laterale murdare la maşină

Date:

Share post:

Conform noului cod rutier 2022, dacă aveți parbrizul, lunetă sau geamurile laterale extrem de murdare, s-ar putea să va aștepte o amendă usturatoar. Întrebarea de 8 puncte de amendă și de 1160 de lei este cât de murdar trebuie să fie un geam murdar pentru a se încadra drept contravenție?

Şoferii nu trebuie să uite să îşi cureţe geamurile, pentru că şi în acest caz riscă amenzi, prevăzute în noul Cod Rutier 2022.  Potrivit autorităţilor, parbrizul, luneta şi geamurile laterale murdare le restrâng sau chiar le estompează vizibilitatea.

Aşadar, şoferii care nu le păstrează curate riscă amenzi cuprinse între 860 şi 1.160 de lei, adică între şase şi opt puncte de amendă.

Cât de murdare trebuie să fie geamurile maşinii pentru a fi contravenţie

O singură problemă apare în această modificare a Codului Rutier: termenul „geam murdar” nu este definit foarte clar. Asta înseamnă că o sancţiune de acest fel poate fi uşor atacată în instanţă.

Noi reguli şi pentru şoferii care îşi împrumută maşina

Potrivit noului Cod Rutier, șoferii care își împrumută mașinile prietenilor vor primi o amendă mai mare de la sfârșitul lunii februarie, fără posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 15 zile, dacă persoana care a condus autoturismul săvârșește o infracțiune.

„Te numeri printre șoferii care-și împrumută mașina? Dacă da, trebuie să știi ce modificări apar în Codul Rutier de la sfârșitul lunii februarie. Mai exact, cresc amenzile. Dacă-i împrumuți unui prieten mașina și el săvârșește o infracțiune sau o contravenție, riști să plătești amendă de până la 2.900 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile. Bineînțeles că acest lucru se întâmplă doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina”, a anunţat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

sursa – https://observatornews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...