Cea mai puternică furtună din ultimii 32 de ani se apropie de Anglia.

Date:

Share post:

Guvernul britanic a convocat pentru azi, 17 februarie, o întâlnire de urgență a comitetului COBRA pentru a discuta despre furtuna Eunice, după ce Biroul de Meteorologie a emis un avertisment de cod ROȘU prin care britanicilor li se cere să rămână în case, fiind așteptată cea mai puternică furtună din ultimii 32 de ani.

Aproape toată Anglia și Țara Galilor sunt sub avertizare portocalie începând de mâine, de la ora 5 dimineața, în timp ce o avertizare de cod roșu este valabilă pentru zona de sud-vest.

Avertismentul de cod roșu a fost emis de-a lungul coastei Devon și Cornwall, precum și pe coasta de sud a Țării Galilor, din cauza vântului extrem de puternic, care ar putea atinge până la 190 km/h, ceea ce ar putea duce la distrugerea acoperișurilor caselor, scrie Daily Mail.

Meteorologii spun că furtuna Eunice va provoca o „perturbare semnificativă și condiții periculoase din cauza vântului extrem de puternic”, inclusiv „daune la clădiri și case”, „linii electrice doborâte” și „copaci smulși”.

Furtuna Dudley, dezastru în Marea Britanie. Mii de oameni fără curent electric, autoturisme distruse, trenuri anulate

Avertismentul mai arată că drumurile, podurile și liniile de cale ferată ar putea fi închise, cu întârzieri și anulări ale serviciilor de autobuz, tren, feribot și zboruri – în timp ce întreruperile de curent ar putea afecta alte servicii, cum ar fi acoperirea telefoanelor mobile.

Se așteptă valuri mari și „material de plajă” care ar putea afecta drumurile de coastă, malul mării și case și ar putea exista inundații de coastă pe fondul „condițiilor periculoase de pe plaje și faleze”.

Eunice ar putea produce viscol și până la 20 cm de zăpadă în zonele montane din nord și Scoția și 3 cm în zonele joase.

Oamenilor li s-a spus să nu călătorească mâine, 18 februarie, între Londra și Leeds sau York, iar London North Eastern Railway avertizează despre „întârzieri, modificări și anulări” pe fondul unui orar redus.

Locuitorii din Cornwall au fost îndemnați să călătorească doar „dacă este absolut necesar” și „să-și ia măsuri de precauție”, spune ziarulromanesc.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...