La ce te ajuta un dezumidificator ?

Date:

Share post:

Efectele folosirii unui dezumidificator in casa sunt mult mai multe decat te-ai putea astepta. Oricine il foloseste macar o data realizeaza cat de util poate fi. Dezumidificatoarele sunt aparate care, in termeni simpli, scot apa din aerul dintr-o incapere si scad umiditatea.

Sunt folosite la scara larga in constructii, in procesele de productie industriala, acolo unde exista piscine sau in zonele cu umiditate crescuta, dar un astfel de aparat aduce beneficii si utilizatorului casnic.

Umiditatea din casa ta …

Aerul din orice casa nu este niciodata complet uscat. Aburii din baie, transpiratia, aburul de gatit si multe altele contribuie la cresterea nivelui umiditatii, iar asta creeaza o serie de probleme de sanatate si, de cele mai multe ori, discomfort termic. Probabil ca recent ai investit in izolarea casei pentru a te proteja de frig prin geamuri termopan sau alte metode. Ei bine, acestea cresc temperatura din casa, dar si nivelul umiditatii pentru ca aerul nu mai circula ca inainte. Aerul dintr-o camera obisnuita contine chiar mai mult de 1 litru de apa care, atunci cand  temperatura scade peste noapte, se condenseaza exact ca roua intr-o dimineata de vara, iar asta creeaza o multitudine de probleme.

Cum identifici o crestere a umiditatii ?

Umiditatea crescuta este de multe ori cauza discomfortului sau a pagubelor dar aceasta nu este intotdeauna luata in calcul pentru ca este ceva ce nu este usor vizibil si care isi produce efectele pe termen mai lung.
Semnele unei umiditati crescute ce pot fi detectate rapid sunte:
–    Disconfort climatic (este prea frig sau prea cald desi temperatura pare sa fie corecta)
–    Peretii, mobila sau bunurile din casa se deterioreaza
–    Apare mucegaiul, igrasia si aerul devine irespirabil.
Dar exista si efecte care nu sunt intotdeauna corelate cu umiditatea crescuta si de aceea problema poate sa ramana nerezolvata pe perioade foarte lungi.
–    Afectiuni precum astmul, dar si alte probleme de sanatate
–    Mai multe insecte
–    Echipamente electronice care nu functioneaza ocazional
–    Suprafete corodate, lemnul putrezeste
–    Suprafetele metalice nu se mai pot vopsi
–    Aparitia microorganismelor daunatoare.

Solutia: un dezumidificator

Toate aceste probleme sunt rezolvate prin reducerea umiditatii din camera, iar acest lucru se face usor cu un dezumidificator. Este important de mentionat ca un dezumidificator consuma, in general, cu 80% mai putina energie electrica decat sistemele de incalzire si ventilatie traditionale. Nu se pierde energie pentru ca energia electrica folosita pentru a reduce nivelul de umiditate este transformata in caldura, iar dezumidificarea este un proces controlabil atat timp cat usile si geamurile sunt inchise. Este, pe deasupra, si un proces rapid. Dezumidificatorul scoate apa din aerul din incapere facandu-l mai respirabil, mai sanatos si mai putin daunator. Vei observa in doar cateva zile cum vei scapa si de mucegai si igrasie fara a folosi una din metodele traditionale care nu sunt intotdeauna eficiente.

sursa – alecoair.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Related articles

Panourile solare: tipuri, avantaje și montaj

În condițiile în care aproape toate resursele planetei scad semnificativ de la o zi la alta, atenția tuturor...

8 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda...

Cele mai bune solutii pentru imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de...

Strategia de acțiuni pe termen scurt și mediu pentru securitatea alimentară și ajutarea fermierilor din UE

Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea...