7 curiozități despre cafea – Lucruri utile

0
141
hot coffee

Șapte lucruri de baza despre cafeaua pe care o iubim atât de mult si pe care o găsim astăzi aproape oriunde, dar care a fost descoperita și popularizată pe parcursului a sute de ani. Unele sunt amuzante, altele informative, de trivia. Tu ce nu știai despre cafea?

1. Cafeaua era inițial mâncată

Înainte sa fie descoperite efectele boabelor fierte, triburile africane amestecau grăsime cu ciresele de cafea, obtinand niste bulgarasi comestibili si plini de energie!

2. Caprele care danseaza

Legenda etiopiana spune ca pastorii au descoperit efectele cafelei atunci cand turmele lor de capre pasteau printre plante de cafea, iar la scurt timp deveneau foarte agitate si “dansau”.

3. Islamul a popularizat cafeaua

Raspandirea islamului a contribuit foarte mult la cresterea popularitatii cafelei. Religia interzicea consumul de alcool, insa cafeaua era o bautura acceptata.

4. Centura de cafea

Toata cafeaua lumii creste pe Centura de cafea. Aceasta este denumirea data zonei dintre Tropicul Racului si cel al Capricornului. In SUA, Hawaii este singurul stat care cultiva cafea.

5. Cafeaua, interzisa in Anglia

In 1675, regele Angliei a interzis locurile unde se vindea si prepara cafea, pretinzand ca acelea erau locuri unde oamenii se intalneau pentru a complota impotriva monarhiei.

6. Arabica reprezinta 70% din consumul mondial de cafea

La nivel global, 70% din oameni prefera cafeaua Arabica, fina si aromata. 30% dintre ei prefera insa Canephora (din care soiul predominant e Robusta), chiar daca este mai aspra si de doua ori mai tare decat Arabica.

7. Cafeaua instant a fost inventata de George Washington

Nu, nu acel George Washington, ci un tiz belgian stabilit in Guatemala a inventat cafeaua instant in 1906.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here