9 idei pentru o vacanță de iarnă

0
171

Știm că cei mai mulți dintre noi am crezut că sezonul ăsta de iarnă s-a cam dus pe apa sâmbetei și deja visam la ghiocei și zambile înflorite și plimbări prelungite prin parcuri. Unii nici nu se mai gândeau că anul acesta vor mai schia și se vedeau deja în bikini, pe o plajă însorită din Grecia. Din fericire însă, iarna nu se dă plecată cu una cu două și am găsit 9 idei din care să alegi pentru o vacanță sau un weekend până dă firul ierbii.

1. Schi în România – A fost o vreme când pârtiile de schi din România erau lăsate de izbeliște, instalațiile vechi se opreau când ți-era lumea mai dragă, tunuri de zăpadă nu erau decât vreo 2-3 în toată țara și, una peste alta, mai toți românii mergeau în Austria și Bulgaria la schi. De câțiva ani însă, lucrurile au început să se miște într-o direcție care ne bucură iar schiorii nu mai dau bir cu fugiții pe alte meleaguri. Noi recomandăm cel mai frumos domeniu schiabil din România: Vidra-Transalpina.

2. Dacă totuși pârtiile din România nu te-au convins, Austria rămâne una dintre cele mai iubite destinații de schi pentru români și pe bună dreptate. Aici se schiază până în luna mai, când pe malul Mediteranei poți să faci plajă iar cele aproape 800 de stațiuni și 22000 de kilometri de pârtie i-au convins până și pe cei mai cârcotași că aici e raiul schiorilor și al celor pasionați de snowboard.

3. Am mai spus-o: iarna e un moment bun să pleci într-un city-break și motive sunt destule: bilete de avion ieftine, promoții la cazări și turiști puțini pe străzi. Eu am văzut Budapesta iarna, înainte de Crăciun, când orașul se pregătește de sărbătoare și în aer miroase a cârnați și a vin fiert cu scorțișoară. Sunt multe de făcut și de văzut iarna în capitala Ungariei dar cel mai interesant e să mergi la băile termale în aer liber și să uiți pur și simplu de grijile de acasă.

4. Dacă vrei să mergi puțin mai departe, spre centrul Europei, îți recomand un oraș din Germania pentru un city break de iarnă pe cinste: Stuttgart. E perfect pentru o vacanță cu prietenii sau cu familia pentru că are câte puțin din toate: un muzeu al mașinilor pentru el, un castel din povești pentru copii, Piețe de Crăciun unde să faci shopping pentru ea, mâncare bună și bere delicioasă ieftină. Unde mai pui că biletele de avion (zbor cu Blue Air) până acolo pot fi un chilipir dacă le iei din timp.

5. Pentru pasionații de bere bună și ieftină care nu vor să meargă în Germania pentru asta, avem o soluție simplă: Praga. Sunt puțini cei care știu că nu nemții sunt cei mai mari băutori de bere ci cehii și după ce am degustat vreo 20 de soiuri și mărci de bere locală, am înțeles și de ce: cehii se pricep la bere. Credeți-mă pe cuvânt: nu e combinație mai fericită decât între Jazz, gulaș și bere.

6. Amsterdam e o destinație minunată pentru cupluri, deși nu se promovează prea mult în sensul ăsta. Plimbările cu vaporașul pe canale nu e cu nimic mai prejos ca o tură cu gondola pe canalele din Veneția și dacă frigul îți dă bătăi de cap, avem soluția: cum să te încălzești iarna în Amsterdam – Muzeul Sexului.

7. Sunt sigură că ai visat, măcar atunci când erai copil, să ajungi în Laponia, acasă la Moș Crăciun. Deși teoretic destinația e accesibilă tot anul, iarna e cea mai bună perioadă să mergi acolo, dacă bugetul îți dă bătăi de cap, bineînțeles. Cum sună o plimbare cu sania trasă de husky, un vin fiert băut la un Ice Hotel sau o vizită la o fermă de reni (poate îl găsești și pe Rudolf acolo)?

8. Sigur, nu e nevoie să mergi până la capătul Europei ca să vezi un hotel de gheață pentru că avem unul și în România. Hotel of Ice de la Bâlea e unul dintre cele mai interesante locuri de cazare din țară și noi credem că e o experiență care trebuie încercată măcar o dată-n viață. O idee inedită e să te căsătorești în vârf de munte, la peste 2000 de metri altitudine, în biserica de gheață din complex. Dacă vrei să petreci o noapte romantică de Valentine’s Day aici, trebuie să te grăbești pentru că mai sunt doar vreo 4 camere libere.

9. Un bilet la concert, festival, meci de fotbal sau de tenis e un pretext bun de plecat de acasă, mai ales într-un loc nou. Agențiile de turism au pachete bune, la prețuri avantajoase dacă vrei să-ți vezi artistul preferat sau echipa favorită de fotbal performând pe marile scene sau stadioane ale lumii. Andre Rieu sau Robbie Williams sunt „motivele” pentru care mi-aș lua anul ăsta lumea-n cap, spune travelgirls.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here