Atenție: Ce alimente nu trebuie să consume câinele tău – Lucruri utile

0
77

Cine poate rezista acelor ochi mari, rugători? Oare o mică “recompensă” de la prânzul tău i-ar putea dăuna câinelui aşa de mult? Ei bine, depinde de ce anume este vorba şi mai ales, ce anume conţine. Dacă este vorba de alimente care conţin un îndulcitor precum xylitol, câinele tău poate avea probleme.

De fapt, foarte multă mâncare pe care noi o consumăm în mod obişnuit, îi poate dăuna unui câine. Şi asta nu se referă doar la kilograme în plus. Unele alimente sunt pur şi simplu dăunătoare – iar unele dintre ele s-ar putea să te suprindă.

Alimente sigure pentru câinele tău:

Cărnuri Slabe

Majoritatea câinilor pot mânca “linistiţi” bucăţi de carne slabă ce au fost bine gătite în prealabil. Asigură-te că ai îndepărtat toată grăsimea vizibilă, inclusiv pielea de pe carnea de pasăre. De asemenea, asigură-te că nu sunt oase în carne, înainte de a o oferi câinelui tău.

Anumite fructe proaspete

Felii de măr, portocale, banane şi pepene verde constituie mici delicii pentru căţelul tău. Asigură-te însă că nu au rămas seminţe, sâmburi sau frunze, pentru a evita complicaţiile.

Anumite legume

Câinele tău poate savura un snack sănătos de cartofi, mazăre, sau porumb. Chiar şi un cartof copt este bun. Asigură-te, totuşi, că nu mănâncă şi cartofi cruzi, sau alte legume crude din clasa cartofului.

Orez şi paste

Câinii pot aprecia orezul fiert sau pastele. Iar orezul fiert în combinaţie cu bucăţi de pui poate ajuta sistemului gastro-intestinal, spune csid.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here