Borș- zeama vindecătoare ce tratează boli, recomandată de nutriționiști

0
185

   Borșul poate avea numeroase beneficii pentru organism, asta dacă este pregătit în casă, deoarece produsele din comerț pot conține conservanți și aditivi alimentari pentru gust, care alterează calitatea nutriționala a acestuia.
Borșul sau zeamă rezultată din macerarea târâtelor de grâu conține minerale și un complex de vitamine B și C, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați.

Afecțiuni ale ficatului, fierei, rinichilor și colonului                                                       Borșul curată rinichii și colonul, tratează litiază urinară, previne cancerul de colon și întărește funcția organelor interne. Cură de detoxifiere cu borș se ține 2 săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borș pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Se poate adaugă o jumătate de linguriță de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

Citiți și „Vremea analizelor: ce analize trebuie să-ți faci în funcție de vârstă

Adjuvant în tuberculoză
Se bea în fiecare zi o jumătate de litru de borș, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare că anumite substanțe active din borș blochează dezvoltarea bacililor care provoacă această maladie.

Dureri de cap
Cercetătorii au constatat că durerile de cap, însoțite de amețeli, cedează dacă persoană bea un litru de borș pe parcursul unei zile. De asemenea, tratamentul este și mai eficient, dacă bolnavul asociază acestei terapii și o frecție ușoară a tâmplelor cu oțet de mere.

Leac împotrivă mahmurelii
Borșul se formează în urmă fermentației târâtelor de grâu. Acest produs natural conține vitamină C, complexul de vitamine B, minerale și are capacitatea de a te trezi din beție. Astfel, dacă ai exagerat cu alcoolul, bea 1 litru de borș de puțină pentru a scăpa de amețeală, durerea de cap și de senzația de vomă. Fă acest lucru și a două zi.

Revigorează organismul
Dacă vreți să fiți în formă, beți câte o cană cu borș cu 15 minute înaintea fiecărei meșe principale, timp de 20 de zile. După o pauză de șapte zile, cură se poate repetă. Dacă aveți probleme cu ficatul sau cu bilă, beți pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, câte o cană de borș. Pentru a fi mai eficientă terapia, în cană cu borș se adaugă o jumătate de linguriță de pulbere de pelin.

Citiți și „Ce trebuie să faci cu dinții de lapte ai copiilor

Sănătatea inimii
Borșul natural este cunoscut și pentru calitatea să de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului și glicemiei. Specialiștii în nutriție îl consideră un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce suferă de infarct miocardic, hiptertensiunea arterială și alte boli de inimă.

Glicemie
Nutriționiștii europeni susțin că nivelul crescut al glicemiei în sânge este „un fenomen”care apare frecvent la amatorii de dulciuri. Persoanele care sunt în această situație trebuie să evite complicațiile specifice diabetului. De aceea, nutriționiștii le recomanda să consume două remedii tradiționale: borșul și ceapă crudă. Concret, pentru reglarea glicemiei, persoană trebuie să bea câte o cană de borș înaintea fiecărei meșe principale, iar ceapă s-o adauge în salată de crudități.

Astfel, o rețetă cu mod de preparare pentru o sănătate esențială oricărei vârste o puteți găsi pe sursa noastră naturavindecatoare.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here