Ceaiul- Elixirul unei vieti mai lungi

0
118

Cultura ceaiul este veche de mai bine de cinci mii de ani. Un remediu bun pentru tratarea virusului, benefic asupra organelor din corpul nostru, ceaiul este si va ramane elixirul unui trai mai lung. Cheia sanatatii, fericirii si intelepciunii, consideram ca este primul medicament la care apelam cand suntem bolnavi.

Ai avut masa plină de mâncăruri săţioase? Ai gustat din toate, în fiecare zi? Acum trebuie “curăţat” organismul. Îţi propunem câteva remedii naturiste pentru stimularea digestiei, aflate la îndemâna oricui.

  1. Ceai de rozmarin. Acest ceai este un remediu natural străvechi, care are cunoscute beneficii antioxidante. Este utilizat pentru indigestii, constipaţie sau dureri abdominale. Totodată, stimulează producerea şi eliminarea de bilă şi reduce spasmele care pot apărea la nivelul tractului intestinal.
  2. Ceai de mentă. Menta e folosită în cazul indigestiilor, infecţiilor gastrointestinale, balonării. Pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de o masă copioasă, bea ceai de mentă.
  3. Ceaiul de muşeţel se recomandă în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor. Are rolul de a îmbunătăţi tranzitul intestinal, prin reglarea secreţiei sucurilor digestive. E folosit în combinaţie cu menta, pentru o digestie uşoară.
  4. Ceaiul de păpădie e recomandat a fi folosit cu precauţie în cazul în care suferi de gastrită hiperacidă, ulcer, întrucât substanţele din această plantă pot agrava aceste boli.
  5. Ceai de pelin. Pelinul e o altă plantă recomandată pentru problemele digestive (ulcer, enterocolite, diaree). Tratează afecţiunile aparatului digestiv, are proprietăţi tonice şi antibacteriene. Pelinul e depurativ, stimulează ficatul şi eliminarea toxinelor din organism.
  6. Ceaiul verde favorizează tranzitul intestinal şi consumat cu regularitate ajută şi în curele de slăbire. E bine să-l bei în prima parte a zilei, datorită efectului dat de cofeină.
  7. Ceaiul de ghimbir previne balonarea, gazele şi fermentaţia stomacală în urma meselor. Se bea ceai de ghimbir mai ales când un fel de mâncare vă provoacă greaţă, întrucât are şi rol antivomitiv.
  8. Ceai de ananas. Din punct de vedere medicinal, bromelina din ananas este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor. Ceaiul de face din coaja ananasului.
  9. Ceaiul ade nghinare alungă gazele, calmează stomacul şi ajută la relaxarea muşchilor abdominali. Se beau două căni de ceai de anghinare pe zi, înainte de masa de prânz şi seara.
  10. Ceai de cicoare. Se bea un decoct de rădăcină de cicoare de 3 ori pe zi, pentru remedierea acidităţii gastrice excesive de la nivelul stomacului. Se prepară din două linguriţe de plantă.  (sursa: www.click.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here