Cum ne ferim de paraziți: 5 indicii că organismul tău găzduiește paraziți

0
368

 Oboseală și slăbiciune inexplicabilă, dureri abdominale, mâncărimi anale, lipsă poftei de mâncare și chiar probleme mentale … sunt câteva din efectele paraziților care stau ascunși în din corpului unei persoane. Numai simplul gând că un parazit se află în ține, este ceva înfricoșător, însă, există mulți oameni care au paraziți și nu sunt conștienți de această. Paraziții sunt microorganisme care trăiesc prin alte organisme. Oricine se poate infesta cu paraziți. Este o condiție mai frecvență decât ai putea crede. 

1. Probleme digestive cronice
Infestarea parazită intestinală poate provoca inflamații și poate distruge mucoasa intestinală a intestinului, conducând la diaree cronică. Un studiu din 2015 publicat în Jurnalul de Biologie, Agricultura și Sănătate, subliniază importanța scanării de rutină a paraziților intestinali pentru creșterea ratei de diagnosticare a diareei parazitare și pentru îmbunătățirea strategiilor de tratament și prevenire a diareei la copiii cu malnutriție acută severă. Chiar și deșeurile toxice produse de paraziți pot provoca constipație cronică, gaze, greață și senzații de arsură la stomac. Dacă consumi zilnic alimente bogate în fibră și alcaline și totuși experimentezi diaree și alte probleme digestive, ia în considerare o curățare a paraziților.

Citește și ”Ajută-ți memoria cu doar 10 minute de exerciții fizice pe zi

2. Dureri abdominale
O altă problemă a stomacului cauzată de paraziți este durerea abdominala. Paraziții care locuiesc în regiunea superioară a intestinului subțire provoacă inflamații și iritații în această zonă. Acest lucru duce la sentimentul de umflătura și durere în abdomen. În plus, paraziții pot chiar să blocheze trecerea deșeurilor care ies din organism, ceea ce poate duce la durere în regiunea abdominala superioară. Durerile abdominale sunt asociate, în principal, cu infestările intestinale de paraziți. Un studiu din 1986, publicat în Jurnalul Medical din Singapore, a constatat că infestarea cu paraziții hookworm este cauza principală a disconfortului abdominal, în special în rândul adulților care au călătorit recent în străinătate.

3. Mâncărime anala
Mâncărimea în jurul anusului este un alt semn al infecției cu paraziți. În special persoanele care suferă de infecția cu paraziți oxiuri sunt cele care se plâng adeseori de mâncărimi anale sau disconfort. Mâncărimea în jurul anusului se produce frecvent noaptea, când viermii de sex feminin își depun ouăle. Mâncărimea este cauzată de viermii de sex feminin care migrează pentru a depune ouă în jurul anusului. Atât viermii migratori, cât și bulgarii de ouă sunt iritanți și provoacă mâncărime, disconfort și chiar dureri acute. Dacă persoană infectată zgârie zonă, pielea se poate rupe și crește astfel riscul unei secundare infecții bacteriene. Deoarece mâncărimile se întâmplă de obicei noaptea, conduc la tulburări de somn și neliniște. Dacă ai mâncărime în jurul anusului în timpul nopții mai mult de două săptămâni și fără semne de erupție, consulta-ți medicul.

Citește și ”9 sfaturi utile pentru a face sport iarna asta: atenție la sănătatea…

4. Oboseală și slăbiciune
Oboseală poate fi, de asemenea, un semn al infestării parazitare. Această condiție este asociată, în principal, cu viermii intestinali care epuizează corpul de nutrienții vitali prin hrănirea lor din alimentele pe care le consumi. Malabsorbția de vitamine, minerale, grăsimi și carbohidrați poate slăbi corpul, lăsându-te epuizat, deprimat și cu un sentiment de apatie generală. Această poate duce la epuizare la nivel mental, fizic și emoțional. În plus, supraîncărcarea metabolismului cu deșeurile toxice produse de paraziți face că organele să funcționeze mai greu la eliminarea acestor deșeuri. Acest lucru conduce, de asemenea, la oboseală, scăderea energie, letargie, și slăbiciune excesiva. Dacă ai sentimentul neîncetat de oboseală, chiar și după ce mănânci și dormi corespunzător, consulta un medic pentru a află cauza.

5. Modificarea apetitului & Pierdere în greutate
Dacă observi o modificare bruscă a apetitului, în special o creștere a poftei de mâncare, această se poate datora prezenței paraziților în corpul tău. De fapt, un apetit crescut combinat cu pierderea în greutate este observat adesea în cazurile de infestare cu viermi oxiuri și tenii. Acest lucru se întâmplă din cauza că paraziții consumă o cantitate serioasă din mâncarea consumată de persoană infectată, fapt pentru care persoanei îi este foame mai des decât de obicei. De asemenea, persoană infectată ar putea observă o foame foarte puternică dimineață și este posibil să nu se simtă niciodată mulțumită sau plină după ce a mâncat. Dacă experimentezi pierderea în greutate cu creșterea apetitului de mâncare, consulta-ți medicul, spune desprecopii.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here