Cum să scapi mai ușor de gripă și răceală – metode naturiste

0
589

Nu doar că  toamna a venit, ea s-a împământenit serios pe meleagurile noastre și ne-a surprins cu temperaturi scăzute, provocând răceli și gripe în cazul celor mai multe persoane.

Semnele că sezonul rece se apropie cu pași repezi sunt din ce în ce mai evidente, iar mămicile de pretutindeni trebuie să fie pregătite pentru ce urmează: tuse, strănut și nas înfundat.

Se spune că odată ce ai căpătat o răceală, nu poți scăpa ușor de ea. O tratezi, durează doua săptămâni – nu o tratezi, durează 14 zile: intervalul în care această afecțiune supărătoare se vindecă este același. În calitate de mămică, poți ameliora simptomele afecțiunii însă și le poți face viata puțin mai ușoară ființelor dragi din jurul tău.

Iată o serie de remedii la care poți apela:

Spray cu apă salina – aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a scăpa de nasul înfundat. Cel mai mare avantaj este că, pe lângă faptul că înlesnește respirația, curata bacteriile si virusurile.

Abur– Inhalațiile ajută la calmarea durerilor și creează o stare de bine datorită căldurii pe care o oferă corpului.

Supa de pui – Un studiu efectuat în urma cu aproximativ 10 ani, a demonstrat că supa de pui are un efect anti-inflamator care poate ameliora răceală. În plus, cea mai buna supă este cea facută de mămică, iar atenția pe care i-o acorzi micuțului ii vă îmbunătăți starea. Dacă familia ta urmează un regim vegetarian, nu-i nicio problemă: supa de legume are același efect benefic asupra suferinzilor.

Vitamina C: Opus zicalelor, dacă iei vitamina C în fiecare zi nu previi răcelile, dar le “ajuți” să se vindece mai repede. Mai mult, în cazul persoanelor cu o condiție fizică de invidiat, cum ar fi atleții, vitamina C reduce la jumătate riscul îmbolnăvirilor.

Echinacea: Un studiu arată că persoanele care consumă zilnic această plantă, au cu 58% mai puține șanse de a capătă o răceală. Din păcate, o cercetare efectuată ulterior nu a putut susține rezultatele. În orice caz, nu strică să încerci această metodă pentru a-i testa eficacitatea în cazul membrilor familiei tale.

Usturoi: La fel ca în cazul vitaminei C, studiile arată că usturoiul te ajută să scurtezi durata răcelii și să o previi. Fierbe căței de usturoi curățați și fă gargară sau chiar înghite amestecul. Micuților s-ar putea să nu le placă, dar este extrem de sănătos.

Miere: Mierea este populară pentru combaterea durerilor de gât și a tusei. O lingură de miere înainte de culcare ameliorează simptomele și se poate încadra în categoria soluțiilor pe care copiii le iubesc.

Ceai de ghimbir: Ghimbirul este o plantă medicinală folosită cu precădere în China. Cu toate ca nu există cercetări care să-i demonstreze eficacitatea, se crede că fluidul fierbinte este cel care ajută la combaterea răcelilor.

Odihnă: Corpul are nevoie de timp pentru a se reface, așa că cel mai bine este să-i oferi acest interval de odihnă. Căldura vă ajută la fel de mult, precum și lichidele consumate.(sursa:perfecte.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here