Vrei să slăbești?- 6 reguli stricte de urmat

0
115

   Organismul tău are nevoie de energie pentru a face mişcare, iar sursa acestei energii este alimentaţia. Asta explică de ce unii oamenii simt o senzaţie mai acută de foame chiar înainte de a începe antrenamentul. Dacă încerci să slăbeşti, asta ar putea fi un impediment în cazul în care nu găseşti un echilibru între activitatea fizică şi dieta pe care o urmezi. În această situaţie, cea mai bună recomandare sunt alimentele care îţi conferă saţietate şi energie!

Pentru a păstra un echilibru între numărul de calorii consumate şi cel al caloriilor arse, îţi recomandăm o dietă bazată pe aceste şase alimente susţinute de nenumărate studii.

1. Fibre

Încearcă să consumi cel puţin 20 de grame de fibre zilnic din cereale integrale, fructe şi legume. Fibrele conferă senzaţia de saţietate – un beneficiu foarte important în momentul în care încerci să scapi de kilogramele nedorite. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Brigham Young din Utah a demonstrat că femeile care consumă mai multe fibre îşi scad în mod considerabil riscul de a se îngrăşa. Fiecare gram de fibră consumat a fost corelat cu o pierdere în greutate de aproape 230 de grame.

2. Calciu şi vitamina D

Trei porţii de alimente bogate în calciu şi vitamina D ar trebui să fie o prioritate. Aceşti nutrienţi se găsesc de multe ori împreună în alimente, mai ales în produsele lactate.

Rolul principal al acestor nutrienţi este de a-ţi întări oasele, dar dacă luăm în considerare ultimele studii pot fi de ajutor şi pentru cei care vor să slăbească. Într-un studiu condus de cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, studenţii care au consumat produse lactate timp de trei zile alături de o dietă sănătoasă au reuşit să piardă în greutate şi au pierdut şi din grăsimea abdominală în comparaţie cu studenţii care au consumat puţine produse lactate sau chiar deloc.

3. Grăsimi sănătoase

Un studiu publicat în jurnalul Appetite arată că aceste grăsimi – pe lângă faptul că sunt bune pentru inima ta – te ajută să te simţi sătul pentru o perioadă mai lungă. Participanţii la studiu care au consumat o cantitate mai mare de acizi graşi Omega 3 (mai mult de 1300 mg zilnic, supliment sau prin dietă) au raportat că nu au simţit că le este foame nici  la două ore după masă. În comparaţie, subiecţii cu un consum redus de omega 3 (mai puţin de 200 mg pe zi) au resimţit senzaţia de foame mai repede.

4. Proteine

Încearcă să consumi trei porţii de proteine slabe zilnic (peştele, carne de pui sau de curcan sau carne de vită).

Proteinele îţi conferă saţietate, un beneficiu foarte important atunci când îţi propui să pierzi în greutate. Într-un studiu realizat în 2009, participanţii care au consumat un mic dejun bogat în proteine au resimţit o senzaţie de saţietate mai mare şi au consumat mai puţine calorii la prânz faţă de cei care nu au consumat proteine la micul dejun.

5. Apă

Studii realizate de Stanford Research Center susţin că apa poate fi de ajutor când ţii dietă. Mai întâi, dacă bei mai multă apă – cel puţin 4 pahare pe zi – poţi pierde în greutate de până la 2,5 kilograme pe parcursul unui an. Potrivit studiilor, această cantitate de apă îţi conferă mai multă energie necesară pentru a arde caloriile. În al doilea rând, dacă înlocuieşti cu apă sucurile îndulcite – băuturile carbogazoase sau cele pentru sportivi, laptele sau ceaiurile cu arome şi îndulcitori – vei pierde şi mai mult în greutate.

Numărul exact de kilograme depinde de cât de multe sucuri îndulcite consumi. Dacă ai impresia că nu poţi renunţa la astfel de băuturi gândeşte-te la asta: s-a demonstrat că în momentul în care oamenii consumă  un anumit număr de calorii, li se face foame mai repede şi sunt mai înclinaţi să consume mai multe calorii la următoare masă dacă au consumat caloriile în formă lichidă şi nu solidă.

6. Ceai Verde

Încearcă să consumi în jur de 3 ceşti de ceai verde zilnic. Catechinele, antioxidanţii care se găsesc într-o cantitate mare în ceaiul verde, sunt de ajutor când vrei să slăbeşti, mai ales în ceea ce priveşte grăsimea abdominală. Catechinele, în special EGCG, inhibă absorbţia fierului şi pot cauza carenţă de fier. Din această cauză este indicat să consumi ceai verde între mese şi nu imediat înainte sau după masă (cu o oră înainte de masă, o oră şi jumătate după), zice csid.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here